Missie

De dienst Gastrointestinale Heelkunde (GIHK) verzorgt de chirurgische behandeling van goed- en kwaadaardige aandoeningen van het maag-darmkanaal dat bestaat uit de slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, endeldarm en anus. De dienst heeft een internationale reputatie opgebouwd op het vlak van uitgebreide of complexe chirurgie waarbij nauw wordt samengewerkt met andere specialisten zoals een oncoloog, internist en radiotherapeut.

Daarnaast staat de dienst GIHK in voor de bariatrische en metabole heelkunde (behandeling van overgewicht en diabetes mellitus type 2).

Binnen de dienst is een team van kinderchirurgen verantwoordelijk voor de heelkunde bij het kind. Deze chirurgen zijn volledig toegewijd aan de heelkundige behandeling van deze kwetsbare patiëntengroep en werken nauw samen met de dienst pediatrie.

Sinds 2015 is er een samenwerking tussen de dienst gastrointestinale heelkunde van het UZGent en de dienst heelkunde van het Sint Vincentiusziekenhuis Deinze. Deze samenwerking kadert in de wens van de overheid om efficiënte netwerken te bouwen. Chirurgen van het UZGent opereren enerzijds in het StV Deinze laag risicopatiënten van het UZGent en verrichten complexere procedures op patiënten van StV Deinze in het UZGent.